Sportresor

Sportresor.
Det finns flera olika företag som arbetar med att arrangera sportresor i Sverige. Sportresor är en av dessa företag. De arrangerar skidresor till Frankrike, Italien, Schweiz och Österrike. Steve Perryman Sport Travel har funnits sedan 1997 och profilerar sig som Sveriges ledande sport- och evenemangsreseföretag. Företaget har kontor i Stockholm och Östersund.

Nickes Resor startades 1997 och har sin bas i Huskvarna. De arrangerar bland annat resor till fotbollsmatcher i England och hockeymatcher i USA. Vidare arrangerar Nickes också resor för motorintresserade. LA Travel Sportresor i Landskrona erbjuder sportresor för privatpersoner men också företag och föreningar. Genom LA Travel Sportresor kan du åka på fotbollsmatcher runt om i Europa men också hockeyresor till den amerikanske proffsligan NHL. Om du reser med bolaget Ticket kan du se NHL-hockey på plats eller Europeisk toppfotboll ibland annat England och Italien.

Björk & Boström Sport Incentive, återfinns i Umeå och Sundsval, arrangerar sportresor till stora idrottsevenemang, däribland OS i Kina 2008. Vidare erbjuder Björk & Boström Sport Incentive hockeyresor, fotbollsresor och resor till tävlingar i Formel 1. GO Sport Travel i Örnsköldsvik är inriktade på evenemangs- och sportresor. De erbjuder bland annat sportresor till fotbollsmatcher, hockeymatcher och friidrottsevenemang. Tailor Events har en lång erfarenhet av att arrangera sportresor till olika destination runt om i världen. Det kan vara evenemang som fotbolls-VM, de olympiska spelen, F1-tävlingar, och NHL-hockey.

JF Travel profilerar sig som en lågprisarrangör av sportresor. Hekla Sportresor fokuserar på att arrangera sportresor till Nordamerika och NHL-matcher. Men Hekla Sportresor erbjuder även fotbollsresor till Premier League i England, La Liga i Spanien och Serie A i Italien, konserter. One Touch Travel i Årsta arrangerar sportresor till USA för matcher i hockey, basket och fotboll på högsta nivå. Vidare erbjuder One Touch Travel golf- och motorsportresor. Smålandsbussen Resor i Jönköping anordnar sportresor till bland annat La Liga, Premier League och Champions League.

Häst & Sport Resor med kontor i Bergshamra profilerar sig som Nordens ledande resebolag, när det gäller ridresor till olika destinationer runt om i världen. De erbjuder resor till 31 länder, däribland USA, Island, Mongoliet och Kenya. American Golf Tours har sedan 1985 golfresor för skandinaviska resenärer till Florida.

När du bokar en sportresa ska du upplysa dig om exakt vad som ingår i priset. Det kan vara själva resan, hotellet och matchbiljetten. Men för att inga oklarheter ska uppstå ska du alltså höra med din researrangör om resan i detalj. Innan du bokar en sportresa ska du också jämföra utbudet från några olika researrangörer. Alla stora arrangörer av sportresor har en hemsida. Där finns det information om de olika sportresor som erbjuds. Vidare kan du läsa om vilka villkor som finns vid bokningen av en sportresa.

Det finns relativt många aktörer på marknaden och inte sällan så erbjuder de resor till samma destination och evenemang. Försök också komma i kontakt med någon person eller företag som tidigare anlitat resebolaget för en liknande resa. Det kan vara intressant att höra hur de upplevde resan, beträffande service. För att få tag på en sportresa bör du boka i god tid.