Spaweekend

Spaweekend.
Spa är en hopdragning av latinets ”salus per aqua” och står för hälsa genom vatten. Att åka på en spaweekend är ett perfekt sätt att komma bort en helg, slappna av och njuta. Det finns många föreag i Sverige som erbjuder spaweekends. Du kan hitta spaweekend i Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm, Varberg, Ystad, Uppsala, Norrköping, Sundsvall, Halmstad, Visby, Örebro, och Tylösand.

Naturligtvis går det även att åka på spaweekends utomlands. I Tallinn och Riga kan man hitta prisvärda spaweekends. Även om en spaweekend i Tallinn eller Riga kostar hälften av vad den gör i Sverige så innebär detta inte på något sätt att kvaliteten skulle vara sämre. Det är inte ovanligt att en spaweekend kombineras med någon annan typ av aktivitet, inte sällan med romantiska inslag.

Kom ihåg att en spaweekend är könsneutral. Bland många råder det en missuppfattning att en spaweekend endast är något för kvinnor. Likväl finns det dock spas där endast kvinnor är välkomna. Innan du bokar en spaweekend så ska du söka information om den aktuella anläggningen. Vidare så ska du, på ett så tidigt stadium som möjligt, berätta för personalen om du har några speciella önskemål beträffande din spaweekend. Det finns spa anläggningar som erbjuder chokladbehandlingar, såväl som chilibehandlingar.

Vill du komma billigt undan med din spa behandling, så kan kontakta en spa skola. Här får du samma behandling fast den utförs av elever. I Stockholm hittar du Axelssons och Elisabeth skolan. Kom dock ihåg att boka den spa behandling låg tid i förväg för att vara säker att få plats. Det enklaste sättet att hitta en lämplig spaweekend är att surfa runt på Internet. De flesta företag, som erbjuder spaweekends, har bra hemsidor där man kan hitta den information man kan tänkas behöva. Tveka dock inte att höra av dig till arrangören av spaweekenden om några oklarheter skulle föreligga.

Då det finns så många spa anläggningar i Sverige som erbjuder spaweekends så kan du vara ganska säker på att du kan hitta ett bra alternativ i din geografiska närhet. Kom ihåg att en helg är ganska kort tid och man vill inte spendera alltför stor del av den med att transportera sig till och från spa anläggningen. Men man ska heller inte ta första bästa alternativ. Om möjligt, så bör du höra med någon som tidigare avnjutit en spaweekend på det ställe dit du ämnar åka. Härmed kan du få matnyttig information om kvalité och service. Jämför också olika spa anläggningar för att kolla vad en spaweekend kostar. Dyrast behöver inte alltid vara bäst.

En spaaweekend är ett utmärkt sätt för par att komma bort från vardagens stress, varva ner och ta hand om varandra. Men en spaweekend kan också vara ett sätt för personalen på ett företag att lämna arbetet för några dagar och umgås i mer avslappnade former. Här bör man dock vara lyhörd som chef. Det är inte alla som uppskattar att åka på spaweekend. Om man som företag åker på en spaweekend, så kan det vara en bra idé att också kolla in övrigt utbud av aktiviteter i närområdet.