Skidresor

Skidresor & Skidresa.
Om du vill hitta en lämplig skidresa så bör du boka den i god tid. Många reseföretag som arrangerar skidresor lägger också ut information om resorna på sin hemsidor flera månader innan säsongen startar. Det enklaste sättet att boka en skidresa är också att göra det över Internet. Genom att jämföra utbudet från några olika aktörer på marknaden kan du få en bra uppfattningen om det rådande prisläget. Ett gott råd kan vara att inte söka sig till de mest kända skidorterna. Förutom att du slipper att trängas i backen, kan du också komma undan mycket billigare.

Ticket arrangerar skidresor till Alperna. Destinationerna, där man kan uppleva skidåkning med perfekta förutsättningar, är St Anton i Österrrike, Verbier i Schweiz, Val Thorens i Frankrike, Livigno i Italien, Saalbach i Österrike och Chamonix i Frankrike. Nordresor arrangerar skidresor till svenska och norska fjällen. Destinationerna är Björkliden, Åre, Lofsdalen, Idre, Stöten, Trysil, Norefjell, Spåtind, Geilo, Hemsedal, Kvitfjell, Beitostölen, Hafjell och Steikampen. Nordresor hjälper dig också att sätta samma anpassade gruppresor. I företagets anläggningar är det också möjligt att bedriva konferensverksamhet.

Ski-Alpin Skidresor arrangerar resor till Val Cenis i Alperna. Val Cenis är en plats som erbjuder hög snökvalité då nästan alla pister ligger på nordsluttningar. Ski-Alpin Skidresor
har även skidresor till Chamonix, Serre Chevalier, Alpe d´Huez Morzine-Avoriaz, Tignes-Val d´Isere men också Alagna & Gressoney. Alpinresor är ett företag som hittar billiga restresor till alperna åt dig. Fjällresor arrangerar skidresor till den svenska och norska fjällen. Vidare erbjuder de även  skidresor till Zakopane som är Polens största skidort. Svenska skidresor har arrangerat skidresor till svenska fjällen i nästan 40 år. Nortlander profilerar sig som det företag med störst utbud av skidresor till Alperna. Sveriges största utbud av skidresor till Alperna. Företaget arrangerar även skidresor till destinationer i Kanada.

När du bokar en skidresa ska du dessförinnan upplysa dig om vad exakt som ingår i resan. Det kan exempelvis vara kostnader för liftkort, skidhyra, om du betalat för hel- eller halvpension på hotellet. När du åker ut på en skidresa ska du alltid ta med dig European Health Insurance Card/Europeiska sjukförsäkringskortet. Tala också med Försäkringskassan vid eventuella tveksamheter och läs på deras hemsida i vilka länder kortet är giltigt. Vidare ska du läsa på det avtal som du upprättar med reseföretaget när du bokar in en skidresa. Det är alltid bra att veta på förhand vems ansvaret är om bagage skulle bort, eller något annat oförutsett skulle inträffa under skidresan. Försök också göra dig en uppfattning om det reseföretag du ämnar boka en skidresa hos, genom att tala med någon eller några som tidigare åkt med på en liknande resa. Deras upplevelser och erfarenhet av researrangören kan vara mycket intressanta att få ta del av.

Det går naturligtvis också att på egen hand att sätta samman en skidresa. Men om man åker på en skidresa för första gången så kan det vara en fördel att ha allting ordnat. Då kan man koncentrera sig på skidåkningen och slipper tänka så mycket på det som är runtomkring.