Sista minuten

Sista minuten.
För att du ska få tag i en sista minuten biljett krävs att du är flexibel beträffande datum och tider för resans början och slut. Det finns flera sajter på Internet där man kan hitta billiga sista minuten resor. Kom ihåg att priset på en sista minuten biljett ändras hela tiden. Har du hittat en sista minuten resa, som är billig, så ska du, om möjligt, slå till direkt. Efterfrågan på sista minuten biljetter variera under året.

Om du väljer att resa under tidpunkter på året då inte så många svenskar vanligtvis tar ut semester, så är det lättare att få tag på en billig sista minuten biljett. När du bokar en sista minuten biljett så ska du noga kontrollera vad som ingår i priset. Först om främst så ska upplysa dig om sista minuten priset gäller för tur- och retur eller endast enkel resa. Vidare så ska du höra om hotellrum ingår i priset för en sista minuten resa.

Innan du väljer att boka en sista minuten resa så ska du jämföra utbudet från några olika resebolag. Priset på en sista minuten resa kan variera mycket mellan bolag. Vanligt är att sista minuten resor går till chartermål. Vanliga chartermål är Grekland, Turkiet, Italien, Spanien och Kroatien. Även om man inte vill uppleva en typisk chartersemester kan det löna sig att ta ett billigt flyg, för att sedan nå den önskade destinationen med en hyrbil.
Resebolag som erbjuder sista minuten resor är bland annat Ving, Apollo, Fritidsresor, Scandorama och Ticket Resor. Möjligheten att boka en sista minuten resa online gör det mycket enklare att hitta lämpliga dagar för resan samt rådande prisläge. Ofta är det också billigare att boka en sista minuten resa online. Detta eftersom det kostar reseföretag att personer som ansvarar för bokningarna via telefon.

Hos vissa researrangörer har du också en viss valfrihet hur din sista minuten resa ska utformas. Det kan exempelvis vara att priset på sista minuten resan endast inkluderar själva resan och inte hotellvistelse. Vidare har du ibland möjlighet att välja vilket hotell på orten dit sista minuten resan går, som passar just dig och dina behov.

Vid köp av vissa sista minuten biljetter så måste man vara två personer för att man ska kunna boka en lägenhet/rum. När man köper en sista minuten biljett kan det också vara så att övriga rabatter därmed faller bort. För att få en detaljerad upplysning om vilka villkor som gäller vid köp av sista minuten biljetter så kan du surfa in på det aktuella resebolagets hemsida. Där finns all den information du behöver om sista minuten resor.

När du står i begrepp att boka en sista minuten resa så ska du vara extra noga med att kontroller varifrån du ska åka. Bor du exempelvis i norra Sverige och den sista minuten flygresa du har hittat avgår från Malmö så kanske du inte tjänar så mycket på att resa med sista minuten biljett. Genom Big Travel så kan du boka din sista minuten resa med alla ledande researrangörer.