Paketresor fotboll

Paketresor fotboll. 
Om du vill se fotboll i toppklass runt om i världen, så gör du det enklast genom att boka en paketresa. Det finns flera företag i Sverige som arbetar med att arrangera paketresor till fotbollsmatcher. Genom att köpa en paketresa till en fotbollsmatch, så slipper du allt krångel med att själv ordna med hotell, biljetter och dylikt.

Steve Perryman Sport Travel är en av dessa företag. De erbjuder bland annat fotbollsresor till destinationer runt om i Europa. Nätresebyrån erbjuder paketresor till bland annat England, Spanien och Italien. Men genom Nätresebyrån kan du också få följa med och titta på någon av Sverige landskamper. Likaså LA Travel arrangerar fotbollsresor. Då en grupp beställer fotbollsresan, så hjälper företag till med att boka in aktiviteter såsom restaurangbesök.

GO Sport Travel anordnar fotbollsresor till Premier League, La Liga och Serie A. Företaget Sports International har inriktat sig på resor till Barcelona och är den enda auktoriserade biljettagent för FC Barcelona i hela Norden. Tord Grip Football & Event arrangerar också paketresor till fotbollsmatcher i England, Tyskland, Italien och Spanien. Tickets2Sport och DFDS är två andra företag som arrangerar fotbollsresor.

Innan du bokar din paketresa för att titta på fotboll ska du ta del av företagets resevillkor. Det kan gälla bokningens konfirmering, vem som ansvarar för transporten, betalningsvillkor och eventuell reklamation. I regel är det mycket svårt att få pengarna tillbaka för evenemangsbiljetten. Om det föreligger några oklarheter beträffande paketresan ska du naturligtvis höra av dig till researrangören. Alla som köpt en paketresa omfattas av resegarantilagen. Skulle resan, av någon anledning bli inställd, exempelvis att reseföretaget går i konkurs, så ska drabbade resenärer ersättas. För att läsa mer om resegarantilagen, se SFS 1972:204.

De företag som arbetar med att sätta samman paketresor till fotbollsmatcher runt om i världen, lägger ut resorna på sin respektive hemsidor lång tid i förväg. Ofta kan du boka din fotbollsresa direkt på hemsidan. Det vanligt att matchdagen i de stora fotbollsligorna är en lördag eller söndag. Det finns dock researrangörer som erbjuder sina kunder att stanna en extra natt, så att man därmed kan ägna en dag åt exempelvis sevärdheter och shopping.

Du bör också, innan du bokar din paketresa till fotbollsmatchen, jämföra om det finns flera resebolag som kan erbjuda samma typ av resa. Du ska inte bara se till vilken researrangör som kan erbjuda den billigaste paketresan, utan även ta exempelvis standarden på hotellet i beaktande. Om du vill några vidare tips inför din paketresa så kan du gå in på någon av de sajter på Internet där man diskuterar resor och resande. Kanske finns det någon som har åkt på någon liknande fotbollsresa och som kan svara på dina eventuella frågor.