Billiga Flyg

Billiga Flyg.
När man vill hitta ett billigt flyg så finns det idag flera olika bolag på marknaden som håller låga priser. Det kan faktiskt vara så billig som några hundralappar för en enkelresa till någon destination i Europa. Om du väljer en E-ticket, elektronisk biljett, kan flygresan bli ännu billigare eftersom man slipper betala för portokostnader. Allt som sedan krävs för att resa är att när du checkar in visar upp ditt pass eller ID-kort.

Exempel på lågprisbolag är Ryanair, EasyJet, Wizzair och FlyMe. Dessa har under de senaste åren tagit upp konkurrensen med de traditionella flygbolagen, såsom SAS, Finnair, KLM och Lufthansa. Ett lågprisbolag kan pressa priserna för de resande då de har mindre antal anställda. De billiga flygbolagen har inte heller den service som erbjuds på flygresor med mer traditionella bolag. När man hittar ett billigt flyg med ett lågprisbolag så ska man kontrollera extra noga på vilken flygplats man startar och landar. Vanligt är att billiga flyg trafikerar flygplatser som kan ligga lite utanför den aktuella staden.

Man får dock inte glömma att lågprisbolag som erbjuder billiga flyg inte för den skull tummar på säkerhet. Att flyga med ett lågprisbolag är lika säkert som att flyga med ett traditionellt flygbolag. Ett lågprisbolag, med billiga flyg, kompenserar dock sällan resenärerna för förseningar och inställda avgångar, som ett traditionellt flygbolag gör.

Om man letar efter billiga flyg så ska man vara ute i god tid. Man bör räkna med en till fyra månaders framförhållning för att hitta en billig flygresa. Tiden varierar dock beroende av säsong, destination och bolag. Det billigaste sättet att flyga, med ett lågprisbolag, är att försöka åka med ett direktflyg till den aktuella destinationen. Detta eftersom en relativt stor del av flygpriset består av skatter, samt start- och landningsavgifter. Varje mellanlandning eller byte av flygplan kostar följaktligen extra.

Det kan ibland vara svårt att hitta billiga flyg i början och slutet av helger då dessa dagar är stora resdagar. Därför kan ett gott råd vara att försöka vara flexibel med resdag om du vill hitta ett billigt flyg. En del flygbolag minskar även antalet flygningar under lördagarna. I samband med att du bokar ett billigt flyg, så ska du noga läsa på vad som krävs för att du ska få ta del av det eventuella kampanjpriset. Kraven kan exempelvis vara att man minst ska vara två personer, ta det första morgonflyget, att man ska boka fram till ett visst datum eller resa via en viss stad. Skulle man bryta mot någon kampanjregel kan detta leda till att priset blir det dubbla.

Då varje flygbolag arbetar för att få ut så mycket som möjligt från varje flygstol, så kan detta leda till att priset varierar kraftigt mellan två olika flygstolar på samma flyg eller två bolag på samma linje. Det är inte heller säkert att priset du såg på Internet sent innan du gick och la dig är det samma som när du kollar priset på morgonen dagen därpå. Om du vill hitta en billig flygresa så ska du se till att boka den själv. Detta eftersom personal är en stor kostnad för flygbolagen.

För att hitta billiga flyg ska du också jämföra resebyråer. Detta tar naturligtvis extra tid, men det kan verkligen vara värt de